Gå til hovedindhold

Forretningsplan og budget

For at få succes med dit arrangement, er det en rigtig god idé, at du tager dig tid til at lægge en gennemtænkt plan og gennemarbejdet budget, før du går i gang med alle de mange praktiske gøremål.

 • Læs op

Indhold

  Forretningsplan og budgetter

  • Hvad er dit mål?
  • Hvordan kommer du derhen?
  • Hvem er din målgruppe?
  • Hvor meget koster det?
  • Hvordan finder du pengene?
  • Osv.

  Det er vigtige spørgsmål at have afklaret, når du skal til at søge om midler, booke et sted og finde eventuelle partnere.

  Hvordan lægger du et budget?

  For at skabe overblik over relevante budgetposter, er det vigtigt at lægge et budget.

  Du kan her hente et eksempel på en budgetmodel. Modellen kan hjælpe dig til at få et overblik over relevante budgetposter.

  Husk KODA og Gramex

  Husk også at tage højde for ændringer i takster fra KODA og Gramex.

  Gramex og KODA repræsenterer forskellige rettighedshavere til musik. Gramex administrerer rettighederne på vegne af pladeselskaberne og de udøvende kunstnere. KODA administrerer komponisternes og sangskrivernes rettigheder.

  Gramex og KODA har et tæt samarbejde, så der i de fleste tilfælde kun skal betales ét sted, Pengene bliver bagefter fordelt til de respektive medlemmer i henholdsvis Gramex og KODA. For radio, tv og visse andre situationer, f.eks. musikdramatiske forestillinger, vil du modtage én faktura fra KODA og én faktura fra Gramex (kilde: Gramex.dk). 

  Du kan læse mere om KODA og Gramex her:

  www.koda.dk (åbner nyt vindue)

  www.gramex.dk (åbner nyt vindue)

  Find hjælp på nettet

  Du kan på nettet finde mange forskellige projektplanlægningsredskaber, som kan bruges, når du skal lægge en plan og opsætte et budget.

  Vi anbefaler Sport Event Danmarks eventguide:

  Sport Event Denmark Eventguide

  Sidst opdateret: 13. december 2023