Gå til hovedindhold

Logistik

Der er mange ting at huske på, når man står som arrangør af et arrangement. Når tilladelserne er i orden, skal du også sikre dig, at der er styr på de praktiske forhold.

 • Læs op

Indhold

  Vi har samlet en række praktiske ting, som du bør overveje eller være opmærksom på, hvis du er ved at arrangere en aktivitet på en plads eller i en park i Aarhus Kommune.

  Vores oversigt er ikke udtømmende, og det er vigtigt at huske på, at alle arrangementer er forskellige og har forskellige praktiske udfordringer.

  Husk at rydde op!

  Kalle B, adm. dir. i Stella Polaris er ikke i tvivl... for ham er oprydning det absolut vigtigste at huske på i forbindelse med afholdelse af et arrangement.

  Opstilling og nedtagning

  Et arrangement kræver som oftest forskelligt udstyr, hegn og lignende. Der er forskellige forhold gældende for opstilling og nedtagning af det udstyr, som du anvender.

  Tilslutning til strøm

  På nogle eventarealer har du mulighed for at få tilslutning til strøm. Enkelte steder kan du selv trække strøm med lav spænding fra en brønd eller boks på pladsen.

  Toiletforhold

  Det er dit ansvar at sikre, at der er toiletforhold til både gæster og arrangører i forbindelse med dit arrangement.

  Adgang til vand

  På nogle eventarealer kan du få adgang til vand. Andre steder må du finde alternative måder at få adgang til vand enten i nærheden eller via tanke.

  Regler for parkering

  Det er vigtigt at være opmærksom på reglerne for parkering af biler for det sted, hvor dit arrangement skal afholdes. Du skal samtidig sikre dig, at du ikke kommer til at skade underlaget ved at køre med for tunge køretøjer.

  Cykelparkering

  Det er muligt at låne cykelstativer gratis hos Aarhus Kommune, hvis du forventer, at der kommer mange cyklister til dit arrangement.

  Overnatning

  Har du brug for overnatning - til dit personale, gæster eller udøvere - så byder Aarhus på mange forskellige overnatningsmuligheder.

  Affald og renholdelse

  Forhåbentlig er dit arrangement velbesøgt – og med mange gæster følger som regel affald, som du som arrangør skal sørge for at håndtere og bortskaffe.

  Hjælp fra frivillige kræfter

  Har du hænder nok til oprydning, renholdelse, op- og nedtagning, pasning af boder og så videre? Brug af frivillige kræfter sender et positivt signal om dit arrangement.

  Aflevering og afregning

  Du har ansvaret for, at det lejede eller lånte område er klar til aflevering på det aftalte tidspunkt.

  Sidst opdateret: 11. december 2023