Gå til hovedindhold

Tilladelser

Arrangementer kræver som oftest ansøgning om tilladelse hos forskellige myndigheder. Vi har samlet en række oplysninger om tilladelser og krav, som forskellige myndigheder stiller, når man laver aktiviteter.

 • Læs op

Indhold

  Det er vigtigt at holde sig for øje, at det tager tid at indhente de nødvendige tilladelser - så afsæt tid til at udarbejde ansøgninger og kontakte myndigheder i din tidsplan og forbered dig på at være ude i god tid.

  Hvad skal du overholde som arrangør?

  Når du som arrangør skal have arealtilladelse til afholdelse af arrangementer, skal du i første omgang indhente alle de fornødne tilladelser til arrangementet.

  Byggetilladelse ved arrangementer

  Find ud af om dit arrangement kræver byggetilladelse, og hvilke typer arrangementer du kan afholde uden byggetilladelse.

  Parker og grønne områder

  Du kan benytte Aarhus Kommunes parker og andre grønne områder til åbne og offentlige arrangementer. Det kræver, at du søger om tilladelse hos Teknik og Miljø.

  Østjyllands Politi

  Du skal ofte søge om tilladelse hos Østjyllands Politi, hvis du skal holde et større arrangement i kommunen.

  Skat og moms

  Der er mange måder at lave arrangementer på, og der er ofte særlige forhold om skat og moms, som du skal være opmærksom på.

  Madvarer og alkohol

  Planlægger du at servere mad og alkohol ved dit arrangement er det vigtigt at sikre sig, at du har tilladelserne i orden.

  Musik og lyd

  Du er som arrangør ansvarlig for at overholde nogle fastsatte grænser for de lydniveauer, som dit arrangement må påføre omgivelserne.

  Fyrværkeri

  Fyrværkeri må kun affyres af privatpersoner fra 27. december til 1. januar. Hvis du ønsker at fyre fyrværkeri af ved en festlig lejlighed resten af året, skal du kontakte en professionel festfyrværker.

  Mulighed for dispensation fra de fastsatte regler og vilkår

  En ansøgning om dispensation skal ALTID fremsendes til arealejeren/udlejeren, der så vil videresende til de konkrete beslutningstagere.

  Mindre arrangementer

  Som arrangør af mindre arrangementer på offentlige arealer skal du søge om tilladelse hos Aarhus Kommune. Et mindre arrangement er, når der er under 100 deltagere, og arrangementet varer under 1 time.

  Sidst opdateret: 11. december 2023