Gå til hovedindhold

Parker

Du kan låne/leje kommunens parker, skove og naturområder til de fleste typer af åbne og offentlige arrangementer. Du skal blot ansøge via platformen Brug Aarhus.

 • Læs op

Indhold

  Gå til Brug Aarhus

  Du kan ikke reservere offentlige arealer til private sammenkomster, hvor der er en begrænset deltagerkreds som for eksempel firmaarrangementer. Du kan heller ikke bruge offentlige arealer til reklamefremstød, salgsfremstød eller salgsudstillinger.

  Botanisk Have

  Botanisk Have er den store, centrale park, der ligger mellem Den Gamle By, Langelandsgade og Vestre Ringgade. Den kuperede park er karakteriseret af velplejede blomsterbede samt store græsarealer med indplantede, specielle buske og træer fra hele verden.

  Mindeparken

  Marselisborg Mindepark ligger nordøst for Marselisborg Slot og blev indviet i 1925 som slottets smukke forhave, der blandt andet skulle rumme mindesmærker for faldne krigssoldater. Parken benyttes i dag intensivt af både turister og byens borgere til picnic, solbadning, boldspil og anden leg.

  Musikhushaven

  Musikhushaven er tegnet af kongelig landskabsarkitekt Sven Hansen i 1980 og ligger mellem Frederiks Allé og Musikhuset. På fladen mod Frederiks Allé er der anlagt en klassisk parterrehave, og på nordsiden mellem Musikhuset og ARoS Kunstmuseum er der anlagt en amfiscene.

  Mølleparken

  Mølleparken er den centralt beliggende park mellem Aarhus Å, Vester Allé, Hovedbiblioteket og Møllegade. Fra trapperne foran biblioteket ned mod og langs åen strækker sig et stort, granitbelagt område med 3 ”græsøer”. Arealerne langs Vester Allé og Møllegade ligger i græs med fritstående træer.

  Rådhusparken

  Rådhusparken er den centrale park der ligger mellem Frederiks Allé, Rådhuset og Park Allé. Parken, der sammen med Rådhuset blev fredet i 1995, er et vartegn for Aarhus.

  Tangkrogen

  Tangkrogen, der er Aarhus Kommunes primære arrangementsplads, er smukt beliggende syd for Aarhus Havn mellem Strandvejen og Aarhus Bugt.

  Vennelystparken

  Vennelystparken er den centrale og kuperede park, der ligger vest for Nørrebrogade, umiddelbart syd for Universitetsparken. Parken har et højt plejeniveau med særlig opmærksomhed på beskyttelse af blandt andet blomsterbede, vandløb, søer samt parkens karaktergivende træer. Parken er nærrekreativt område for det tilstødende Ø-gadekvarter.

  Øvrige parker

  Der findes en række andre muligheder foruden de mest kendte parker, hvis du fx har brug for et område til cirkus, Skt. Hans Bål, grundlovsmøde, festugeaktiviteter el. lign.

  Sidst opdateret: 11. december 2023